Adok egy címkét: Mehetsz!

“Megbocsájtok azért, mert magadat adtad. Minden jót. Távozhatsz.”

 

Akármennyire is nem akarunk másokat címkézni, néha mégis megtesszük. Nem azért, mert rossz emberek lennénk, vagy bántani akarnánk másokat, hanem szimplán önös érdekből, önvédelemből. De ha ezzel nem ártunk, – sőt – nem bántunk, hanem mondjuk elengedünk, megbocsájtunk, az már egy teljesen más tészta.

Igen, vannak traumák, élmények az ember életében, amelyektől szívesen szabadulna bárki. Azt kívánod, bárcsak ne emlékeznél, mert balga módon hittél, szerettél, vagy bíztál, netán egyszerre mind a három. De ne búsulj. Mindenkinek nehéz. Nekem is.

Akik ismernek, azok tudják, hogy nem vagyok egy érzelmes típus, pedig nekem is vannak gyenge pontjaim. Ahova ha odacsapsz, az fáj. De rohadj meg, ha megteszed, mert ez undorító dolog, szégyelld magad. (by the way)

Hagyhat el, üthet meg, tiporhat a földbe bárki, az fáj. Piszkosul fáj. Érzelmi alapon, értelmi alapon, logikusan; teljesen mindegy, hogyan csapnak oda, ha megborulsz, akkor nincs mese: Megborulsz és az fáj, mert beédesgette magát a szép és a jó a kis lelkedbe, hogy aztán rosszindulattól csöpögve, fenekestül felforgassa azt. Nincs rá jobb szó: Fáj.

Csak hogy erre nincs fájdalomcsillapító pirula. Látsz, hallasz, tapintasz és mindenhonnan ugyanaz jön vissza: Hülye voltál. Mert ehhez is két ember kell. Ha hülyére vesznek, ahhoz te kellettél ügyeletes hülyének. Tudom, hogy ez nyers, de ez van, viseld el.

Ugyanakkor ha a történteken nem is tudsz változtatni, magadért mégis tudsz egy s mást tenni. Példának okáért:

EMELKEDJ FELÜL RAJTA.

pexels-photo-921212

forrás: Pexels

Mert megteheted. Mert aki tisztában van az értékeivel, az tudomásul veszi a tényeket, tanul, figyel, majd felülemelkedik. Aki nem a saját maga ellensége, az felülemelkedik. Ne a pofakönyvet bújd sírva a nyáladzós idézetek és a “bölcs” sztorik után kutatva, hanem légy igazi nő avagy férfi és oldd meg magad, mert rohadtul megteheted. Magadért, magadnak, magaddal. Tudod, garnier..

Látni fogod még a sava – borsát a dolgoknak, hiszen az igazán rosszindulatú emberek nem fogják kihagyni a lehetőségét annak, hogy az orrod alá dörgöljék az elégtételüket. Nyugodj meg, az is rohadtul fog fájni. Csak szólok.

pexels-photo-848447

forrás: Pexels

De itt jön a lényeg: A címke.

Vajon mit írjak rá? “Utállak”? “Hogy tehetted ezt velem?” – Nem fogsz releváns választ kapni. Mert az ilyenkor nincs. Vedd észre, hogy a szegénységi bizonyítvány addig nem a tied, amíg nem fogadod el. Hát ne fogadd el. Mi több, udvarias kézmozdulattal utasítsd is szépen vissza. Ha késsel a hátadban teszed, akkor is te emelkedsz felül a helyzeten, nem az, aki beléd döfte.

Szóval tégy magadnak egy szívességet, fogj egy tollat és írd rá a címkére a lehető legnagyobb lelki nyugalommal(már amennyire ez lehetséges):

“Megbocsájtok azért, mert magadat adtad. Minden jót. Távozhatsz.”

De persze írhatod cifrábban is, ám nem javaslok cirádát. Nem ér annyit.

blank-color-colorful-2209678

forrás: Pexels(edited by GR)

Ezután? Hát bogaram, ezután – már ha komolyan gondoltad az előbbi mondatot – bizony fogod szépen a ragacsos hátú címkét és felcuppintod az illető homlokára.

Ha képletesen teszed meg – többnyire így tudod megtenni -, akkor úgy. A lényeg, hogy komolyan gondold. Ezután elmondhatod, hogy nagyvonalúan felülemelkedtél, megtetted magadnak azt a szívességet, hogy nem sanyargatod magad más hülyeségével. Légy jobb annál, aki akkor lehetnél, ha ezt nem tetted volna mind meg. De ha kérhetem, ne a pofakönyvön hirdesd, mert az baromira nem érdekel senkit(sem).

De jusson eszedbe nap mint nap: Nem fogsz tudni annyi traumát elkerülni, hogy ne kelljen néha küzdened saját magaddal és az érzéseiddel. Mert akármennyi macerát is jelent egy embernek, hogy vannak érzelmei, annyira meg is éri, hiszen rengeteget tanulhatunk ezáltal. Magunkról, másokról, a világról. Szóval tiszteld meg magad annyival, hogy megtanulsz felülemelkedni a válságos helyzeteken, adsz is magadnak időt erre, ezután nyugodtan gyártsd le a címkédet az adott ember számára, majd halál lazán cuppantsd fel a homlokára, mégpedig azért, mert rohadtul megérdemled, hogy ne idiótákkal légy körbevéve.

pexels-photo-415380

forrás: Pexels

Addig is mindenkinek boldog nyulat, tojást, sonkát, feltámadást meg vödör vizet. (és szódásszifont)

easter-egg-3257185_1920

forrás: Pexels

 

Peace.

 

 

Kategóriák EgyébCímkék , , , , , , , , , ,

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close