Remélem, vérteknősökkel fogsz álmodni

Kedves, nagyon nem tisztelt teknőskínzó!

Te, ki istent játszol védtelen, ellened magatehetetlen kis lények felett, te, aki gondolkodás nélkül kioltod egy állat életét, ez az üzenet most neked szól. 

turtle-3422221_1920Forrás: Pixabay

Nem fogok mocskolódni, az inkább az olyan romlott emberek eszköze, mint amilyen minden bizonnyal te is lehetsz.

Kérdezni fogok: Mi van akkor, ha te vagy a teknős? (nyilvánvalóan fel sem érsz egy állat ártatlanságához, de tételezzük fel)

Így már más, mi? Amikor fingod sincs arról, hogy nem illik emberkézre piszkítani, még akkor sem, ha úgy fog meg, hogy te pluszban még majdnem össze is pisiled magad a félelemtől? Időd és képességed sincs gyorsan elmenekülni, mert a te életedet már megbélyegezték, lecsap rád a kődarab és te nem érzel mást, mint folyamatos fájdalmat. A testedet és az azt védő páncélt összetörték, te pedig olyasmiért szenvedsz, olyasvalamiért okoztak neked fájdalmat, amiről nem is tudtad, hogy bűn elkövetni. Azért halsz meg, kínok-kínja közt, mert gyengébb vagy és egy ember, aki nagyobb és erősebb nálad, megteheti, hogy agyonzúz egy kődarabbal. Csak így…

turtle-4011158_1920Forrás: Pixabay

A nemjódat, hogy kisteknős korodban nem olvastad az illemkönyvet és kiestél az iskolapadból etika órán. Hát mit képzelsz? Nem így képzelted a tápláléklánc működését… nem is érdekelt soha, hogy uralkodj mások felett, hiszen te csak élted az egyszerű életed, örömet okozva a puszta látványoddal gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Nos, ez nem változtat semmin. Te, mint állatkínzó, sérült ember, meg sem érdemelnéd, hogy teknős légy.

woman-2609115_1920Forrás: Pixabay

Mi lett volna, ha te vagy a kisebb? Akkor is ekkora a bátorságod és az arcod? Akkor is felkapod a követ, hogy lecsapj? Ha te dönthetsz egy állat életéről egy másodperc alatt, akkor az állat is megtehetné ugyanezt a tied felett. Romlott vagy és megérdemelnéd ugyanazt a szenvedést, amit okoztál – és minden bizonnyal okozol más állatoknak is…

fantasy-2506830_1920Forrás: Pixabay

Vajon belegondolsz – e, hogy milyen lenne, ha a tetteid alapján megérdemelten apró kis teknőspiszokká zsugorodnál, amibe bárki beletaposhat? Még azt is valószínűnek tartom, hogy így érzed magad legbelül. Minden nap. Azért akarod erősebbnek érezni magad azáltal, hogy a kisebbet bántod. Vajon a nálad gyengébb emberekkel is ugyanez a helyzet? Bele sem merek gondolni.

poop-2024794_1280Forrás: Pixabay

Ahogy abba sem, milyen példát mutatsz ezzel mások felé. Gyerekek és felnőttek. A hideg ráz ki, ha arra gondolok, hogy az ilyen emberek szabadon járnak-kelnek körülöttem és ha mindegyikről írnék, meg sem állnék egész nap… de itt most betelt a pohár.

Minden jóérzésű ember iszonyodik most tőled. Aki tiszteli az élet minden jelenségét és becsüli a környezetét. Nem tartozok közénk. Nem vagy rá méltó. 

Szégyelld magad. A te nemjódat.

 

 

 

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close