#2. Csúnya lány

Nem vagy szép.

Nem vagy elég szép.

Nem vagy gyönyörű.

Nem vagy elég gyönyörű.

Aha, értem. Kinek?

question-2709670_1920Forrás: Pixabay

 

Ez az időszakod arról szólt, miként te magad is bedőltél a “ha szép vagy, észrevesznek” eszmének, pedig te legbelül nagyon is jól gondoltad, hogy ez hülyeség.

Hülyeség.

fantasy-2925212_1920Forrás: Pixabay

Viszont szép akartál lenni, nem volt elég a tükörképed. Visszajelzéseket akartál, szép szavakat és elismerést. Motivációt ahhoz, hogy van értelme foglalkoznod magaddal.

De te mégsem voltál elég szép. Ha ez nem lenne elég, még bevállalós sem voltál. Nem hagytad, hogy a sulidiszkóban rád másszanak a dugipiától pityókás, kanos sulitársaid, ahogy nem akartad egyik idióta olcsó vodkaízű csókját sem. Még ha miniszoknyát, vagy mélyebben dekoltált felsőt is vettél fel, az sem mutatott soha eleget. Így maradtál simán az, aki “minden bizonnyal azért nem mutatja, mert nincs mit” – pedig lett volna mit és ezt te is tudtad. Nem voltak hatalmas dudáid és a feneked sem volt akkora – utólag visszagondolva – zsírsegg, amilyen a többi lánynak. De ahogy elnézted őket a piás osztály – és sulitársaiddal, valahogy nem is vágytál arra, hogy ilyen legyél.

woman-1594724_1920Forrás: Pixabay

Telt – múlt az idő, a szemed kezdett felnyílni. Akarod te ezt? Hiába más lányok népszerűsége, ha egyszer semmi értékes tartalmuk nincs. Csak a testük. Te több vagy, mint egy test. Lehet, hogy senki nem néz téged addig, hogy rájöjjön a ruha rejtette szépségedre, de téged ez egyre kevésbé érdekelt, miután rájöttél, hogy nem ez a fontos.

psychic-3284198_1920Forrás: Pixabay

Te inkább akartál pici mellű, kis kerek fenekű lány maradni, akiről soha senki nem fogja tudni, hogy mit rejtenek a visszafogottabb ruhadarabok, a szőke haj és a “”túlságosan aranyos” babaarc. Te voltál egykoron a Lelkis lány.

art-balloon-frame-730145Forrás: Pixabay

Még mindig az vagy. Egy kicsit megcsappant a hited, a szkepticizmusod a korodhoz képest eléggé megnőtt a személyiségedet tekintve, de kit érdekel? Senki nem foglalkozik ezzel rajtad kívül. Már nem írod le az álmaidat. Már nem vágysz annyira a happy end – re. Már nem mosolyogsz magadban, ahogy eltervezed, hogyan viszed sikerre azokat az álmokat. Már nem alkotsz úgy, mint régen. Már nem vágysz arra, hogy mindenki imádjon.

Dacosan taposol magadnak utat a fiatalságod megtévesztésekkel teli ködén keresztül, öntörvényűen, egyedül. Már nem vágysz mankókra, hogy ne ess el.

Nem félsz elesni.

superhero-2483674_1280Forrás: Pixabay

Kislány, elkezdtél felnőni.

Ne félj. Fájni fog.

 

 

Kategóriák EgyébCímkék , , , , , , , , ,
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close