Hallod, én??! Röhögve.. XD

Ó, mindannyiunknak van nehezebb időszaka. Kicsit hülyébb vagy, kicsit jobban leszarod, vagy akár jobban odateszed magad, de akármi is történjen, ha békák is hullanak az égből, szerencsére meg vagy áldva azzal a csodálatos képességgel, amit én csak úgy hívok: Lülü skill. Mi több! Fejleszted is!  

animal-celebes-crested-macaque-funny-50582Forrás: Pexels

A szó a lüke és a dilis szavak drámai és nyálasan csöpögős, szóbeli egyesüléséből született meg egy hajnal kettőkor való vízipipázás közepette, amikor azt beszéltük a barátaimmal, hogy vajon mi történik akkor, amikor az ember… hát szóval kicsit elege van és védelmi reakcióként pettyet visszaredukálja a felnőttes viselkedésre szánt energiát… de ez csak a látszat. Asszem. Ja. (XD)

Igen is vannak dolgok, amelyeket jobb egy jó adag humorral kezelni, én is így szoktam, például ha hülyékkel vagyok körbevéve. Az egy dolog, hogy eredeti szándékom szerint egy pötyikét akartam csak szarkazmussal fűszerezni az egyébként is viccesnek szánt helyzeteket, de hát időnként megborul az a fűszertartó… khm. Általában. Na jó, mindig.

adult-blue-sky-car-1117485Forrás: Pexels

De most őszintén! Ki nem szarja le? Az olyan helyzetek, ahol már nem tudsz mi mást tenni, mire jók? Én inkább feltalálom magam. Ha valami túl magasan van, nem érem el és neadjisten’ a szokásos kissámlimat is elfelejtettem reggel bepakolni, akkor kurtaélet, hogy nem most tanulok meg repülni. Ember hova gondolsz, hát két lábon állva is el tudok esni! :’D Lényeg, hogy görcsölés helyett bevehetsz egy leszaromtablettát, legyinthetsz egyet, megpróbálhatsz egy utolsót – életed legmagasabbját arohadtéletbegyereleonnanteszarmá’na –  ugrani, rákiabálhatsz, megkérhetsz egy égimeszekőt, hogy szedje le onnan azt a szart, de én azt nem értem, mi a töknek rendezel egy komplett szertartást valami olyasminek, ami nyilvánvalóan nem rád vár, hogy megoldd? (vagy nem akkor jött el az ideje annak, hogy megoldd, ugye…) Tehát megvan a válasz:

action-adult-athlete-1030794Forrás: Pexels

Ezek a helyzetek – és emberek ugye.. – arra jók, hogy megtanulj kategorizálni; érdemes a figyelmedre az adott dolog, vagy ember – avagy sem, netán akkor érdemes-e a figyelmedre, vagy máskor – netán máskor sem? Ha sehogyan sem, az is kiderül.. na, akkor van itt az idő elütni az időt valami olyasmivel, amin legalább nevetsz egy jót, hogy aztán levond a tudatos következtetéseket… Hiszen a legnagyobb szar kellős-közepette esik talán a legjobban megmaradni olyan dilisnek, amilyen alapból is vagy, nem? (Akár cukin, disneyhercegnősen, akár úgy, mint egy kicseszett epilepsziás, csuklórohamban szenvedő fóka, mert akkor én is kiröhöglek az kvaélet :D)

adult-black-leather-jacket-child-1035691Forrás: Pexels

Emberekre vetítve ugyanez a téma: Mi a szent szarnak akarsz egy buta, netán éretlen, vagy egy önhibájából sérültként élő lényt meggyőzni arról, hogy nem jól csinálja, amit csinál? Kell neked a dráma, ember? 

action-adult-angry-37547Forrás: Pexels

Ez olyan, mint egy galambbal sakkozni. Míg te a sakk-mat – ért izzadsz, az a szerencsétlen rárongyol a táblára, ledönti a bábukat, egyenként ráratifikál az összesre, majd ugrál örömében, hogy milyen gyönyörűen megvert. Frenetikus élményt nyújthatsz saját magadnak, ha vele együtt sírsz a röhögéstől, csak ne nyúlj a táblához ugye…. 

board-game-challenge-chess-277052Forrás: Pexels

Sokszor ömlik az ember arcába az a bizonyos barna. Csőstül, masszívan ömlik, ahogy kell… de hidd el, a humor sokszor képes rávilágítani arra, hogy hogyan találj kiutat. Például úgy, hogy ne állj önként és dalolva szarzuhany alá, ha nem bírod a szagát… 

Viszont egy fontos dolog itt is játszik: Ne használd a humort álarcnak. Nem hálálja meg magát. 

acting-art-color-189449Forrás: Pexels

Ne végy föl egy olyan álarcot, amiben csak humorosnak tűnsz, miközben belül forrongsz, szétesel, elégsz. Nem fognak érte igazán szeretni. Csak az álarcot látják, csak abba szerethet bele bárki is… de az hazugság, hiszen az nem Te vagy. Csak egy gondosan megalkotott látszat.

depression-environment-environmental-damage-54377Forrás: Pexels

A humorod nem véd meg attól, hogy leköpjön a tükörképed, amikor este álarc nélkül nézel tükörbe…már ha mersz. Inkább kövesd az én példám. Legyek akármilyen szar passzban, igen is megnézem azt a tükörben. Max ha leolt, amiért megkérdezem tőle, hogy “Tükröm-tükröm mondd meg nékem, ki a legszebb e vidéken?”, visszaugatok, hogy “mit magyarázol, itt én parancsolok!”. 😀 (Nem, nem vagyok skizofrén. Csak néha kell a szakértői vélemény… 😀 )

beautiful-brunette-face-2157086Forrás: Pexels

Az mindegy, hogy az üvegfalam mellett cigiző szomszéd semmit nem ért az egészből, én legalább nevettem egy jót magamon… ha neki is van humora, ő is rajtam. Mindenki jól járt. Ja, szívesen! XD

Ugyanakkor így nekem is könnyebb újult erővel nekilátnom a dolgaim rendezésének. 

Úgy hogy ne görcsöljünk, bogaraim. Görcsölés helyett üssük el egy részét humorral, a többit meg úgy is csak akkor tudjuk menedzselni, amikor eljön az ideje… Tessék fejleszteni azt a lülü-skill-t!

Jól jön az bármikor. Ha anyázás helyett végre megtanulnánk egy pettyet felengedni, ha a divatos, pozitív gondolkodásmódos “hat tipp, hogy pozitívan lásd a világot”(Anyád.. 😀 ) idiotizmusokat fognánk és angolos eleganciával, istenesen rüsztre kapnánk, talán rájönnénk, hogy néha a legegyszerűbb a legjobb;

de legalább is egy jóízű, levegőért kapkodósat nevetni bármikor jólesik. Őszintén. Mással. Magadon(eehh igen..). 

De nem árt hozzá egy olyan ritka, gyógyíthatatlan betegségben szenvedni, amit úgy hívnak, hogy önkritika. Csak mondom.

adult-beautiful-brunette-1549280Forrás: Pexels

Ha van egy olyan barátod, akivel minden szaron fulladozva röhögtök, persze könnyebb. De amíg nem éred el, hogy magadtól is őszintén képes légy erre, megette a fene az egészet. Addig ez csak egy pótcselekvés, egy álca, a kis örömke, amit fellángolásként hagysz magadon elhatalmasodni egy kis időre, amíg az hálátlanul el nem múlik. A kis köcsög. Elfútta a szél is..

Ne használj másokat arra, hogy feltöltődj. Ne légy puhapöcs, válj a saját magad érzelmi akkumulátorává, mert az mindig ott lesz neked(nem úgy, mint a 160 centis szobacirkáló hordozható ndk – s sámlija, amit elfelejt reggel bepakolni, ugye..). Mások nem biztos… főként, ha rájönnek, hogy csak kihasználod őket, mert netalántán érettebbek nálad és ők már megtanulták, hogy hogyan kezeljék a kríziseiket.

Hát de süsd meg… röhögve! 😀

animal-bird-of-prey-close-up-1804976Forrás: Pexels

Mással könnyű! De oldd meg magad!

Az én dilim nem adomány tárgya. Értékes. Különleges…

XD

FB_IMG_1562666905815Forrás: fb/Sun Gazing

“Nem vagyok bolond, csak különleges!

Nem….várj…lehet, hogy bolond vagyok. Pillanat….

Ezt meg kell beszéljem magammal ….”

Szép nyarat minden kedves dilis embertársamnak, maradjatok meg ilyennek… 😉

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close