Ájlávjajdejó – ja, nem

Na gyerünk, győzzön meg valaki. Itt és most. Na… Valaki? Nem? Akkor jó, már kezdtem félni.

Értem, hogy kell egy nap, ami csak egy dologról kell szóljon, értem, hogy átvesszük a sok amerikai szokást, de azért van egy határ. Kövezzenek meg, de a “szerelem napja” nálam már azon kívül van.

Jaj igen, jöhetnék a szokásos szöveggel, hogy “ha szeretsz valakit, nem csak Azon a Napon mutatod ki”… alig vártam, tényleg, de ezen már rég túl vagyunk.

Réges-régen. 

stone-artwork-326612.jpgForrás: Pexels

Ami azt illeti, igen. Régen, amikor még a valódi “amíg a halál el nem választ” volt a divat, kíváncsi lettem volna, mennyire ráncolják össze a szemöldöküket a kedves házasok, ha az orruk alá nyomtuk volna ezt a sok virágot meg műanyag szívecskét és cukormázas hülyeséget, miközben javában folyt a háború. Ahogy most is ráncolják, csak azok a szemöldökök már őszek és ráncolás nélkül is ráncosak. Ők azok, akik egy nehéz, viszontagságos élettel a hátuk mögött, teljes joggal legyintenek ránk, fiatalokra. “Majd kinövik.”

De szép is lett volna.

orange-petaled-flower-2512388.jpgForrás: Pexels

Nem nőttük ki. Amikor reggel munkába menet azt számolgatod, hogy miután végeztél, mennyire kell gyorsan futnod a virágoshoz, hogy megvehess egy fonnyadtan sziporkázó rózsaszálat a kedvesednek zárás előtt, hiszen ma van Valentin-nap, akkor nem. Ne aggódj, a virágárusok ma elvileg sokáig vannak nyitva. Készültek. De az is számít, amikor munka vagy tanulás helyett egész nap a plázát jártad, hogy valami cuki valentinos ajándékot találj a szerelmednek, valami csecsebecsét, ami egy év múlva úgysem lesz sehol. Hiszen ma van Valentin-nap. Ne aggódj bogaram, tuti találsz valamit, hiszen azok a boltok is készültek Rád. Rád is. Meg az összes többi idiótára, akik azt hiszik, hogy ez a nap tényleg a szerelemről szól. Pedig nem.

Ez a nap az üzletről szól.

close-up-photo-of-man-wearing-black-suit-jacket-doing-thumbs-684385.jpgForrás: Pexels

Azokról az üzletláncokról és az azokat működtető emberekről, akik csorgó nyállal várják az efféle napokat, hogy Te, mint lelkes szerelmes vásárló betévedj és ott költsd el a pénzed napokkal előbb, módszeresen megtervezve, vagy aznap, rohanva, netán a netről megrendelve. Ezt nézd, még 50 százalékos kedvezményt is kapsz! (Igen, amit vagy így – vagy úgy, de kifizettél volna a szerelem jegyében) Végül is… ezzel valóban boldoggá teszed az üzletembereket. Szép munka! Tudod miről szól még ez a nap? Avagy kikről?

Azokról, akik utálják.

Az okos és bölcs mindent IS tudókról. Akik leszarják, de azért eposzokat regélnek róla, mert hiszen a szerelem örökre szól. Nem csak erre a napra, nem csak ma kell kimutatni, hanem minden egyes kicseszett nap. Aha.

three-women-posing-for-photo-1524105.jpgForrás: Pexels

Emberek úgy gondolkodnak, mintha ez az egész párkapcsolatosdi a szerelemről szólna. A szerelem majd megoldja a hisztis barátnőd dühkitöréseit, netán összeszedi a pasid szétdobált szennyes zoknijait, a szerelem majd megjavítja a csöpögő csapot, amiért már három hónapja cseszegetve vagy és a szerelem még a szennyest is kimossa, miután megfőzte helyetted, vagy Neked a vacsorát, csak hogy megkérdezhesse: “Drágám, kérsz desszertet, mielőtt kiteregetnék?”

Hogyne kérnék! Csapj ide kettőt is…

A virág elfonnyad, a csecsebecsét le sem szarod, miután eltűnik egy tavaszi nagytakarítás után, de az életed még mindig ugyanazon a felszínes síkon mozog, ahol elhiszed, hogy a szerelem megszemélyesíthető gyógyír minden bajra. Ahol az érzelem az úr, az ész inkább lelép inni egyet. Hahó, van otthon valaki? Ja, nincs.

light-streaks-3022003.jpgForrás: Pexels

Terápiaként fogjátok fel egymást, a másiktól várjátok az érzelmi megváltást, majd az érzelmi megőrülés határán azt veszed észre, hogy a régóta izzadó tenyér már nem ér a tiedhez, eltűnt. Kiszakadt a markodból, hiszen az ész nélküli őrület nem élet. Itt már nincs “mackókám” meg “babám” és “kicsim”, itt már csak Te vagy, a felébredés hajnalán a választás előtt:

Felfognád végre, hogy már nem vagy gyerek?

 

(- méltatlankodott Tündérkeresztanya, majd angolos eleganciával kivarázsolta magát az ablakon)

 

Peace

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close